În 2018, producţia de struguri de masă a înregistrat un avans de 74,08% faţă de anul precedent, până la 83.000 de tone, cu un randament de 9,4 tone/ha, iar cea de struguri pentru vin a crescut cu 13,3% faţă de 2017, totalizând 1,155 milioane de tone. Media la hectar a fost de 6,7 tone.
Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV) a estimat la sfârşitul lunii octombrie că România va înregistra o creştere cu 21% a producţiei de vin, până la 5,2 milioane de hectolitri, de la 4,3 milioane hectolitri în 2017.
„În România, cu o producţie de 5,2 milioane hectolitri, după patru ani de producţie la un nivel mediu, anul 2018 ar trebui să depăşească nivelul deja foarte ridicat din 2013”, arăta organizaţia cu sediul la Paris.
În anul 2013, România a obţinut o producţie de vin de 5,113 milioane hectolitri, după care au urmat trei ani în care producţia nu a depăşit 3,7 milioane de hectolitri.