Sibienii "exportă" miei în alte judeţe şi îi cumpără înapoi mai scumpi din... supermarket

Sibienii "exportă" miei în alte judeţe şi îi cumpără înapoi mai scumpi din... supermarket

Vestit pentru creşterea oilor, dar în acelaşi timp deficitar la capitolul abatoare pentru sacrificarea acestor animale, judeţul Sibiu se confruntă cu o problemă uluitoare.

După schimbarea regulilor ce stabilesc comercializarea cărnii de miel, mulţi crescători s-au orientat spre comerţul en-gros, vânzând mioarele în viu unor firme de intermediere.

Aşa s-a ajuns la situaţia în care carnea de miel pe care sibienii o cumpără din supermarket să provină în unele cazuri chiar de la crescători din judeţul lor!

Animalele vii vândute unor firme au fost sacrificate în alte judeţe, iar organele ambalate au revenit în zona de provenienţă, notează site-ul tribuna.ro.

Regulile s-au schimbat şi mieii trebuie să aibă o ştampilă de conformitate, să fie verificaţi de specialişti. De aceea îi vindem la firme. Măcar iau cantităţi mari şi reuşim să mai acoperim din cheltuieli. Anul acesta am vândut cu zece lei kilogramul de miel în viu unei firme din Vâlcea. Desigur, dacă ar exista un abator mai mare sau chiar mai multe abatoare în judeţ ar fi mai bine, am putea vinde la un preţ mai avantajos. În plus, şi cei care cumpără ar putea plăti mai puţin pe kilogramul de carne, dacă nu ar mai exista şi alţi intermediari.

Marius Maşca, crescător de oi din Slimnic, pentru tribuna.ro

Marius Maşca şi-a vândut mieii cu zece lei kilogramul în viu, iar într-un supermarket din Sibiu carcasele cu carnea de la animalele sale se vând cu 26 de lei kilogramul.

Lasa un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *