Coca-Cola a declarat că epidemia de coronavirus a afectat lanțul de aprovizionare al companiei, iar rezerva de îndulcitori artificiali ar putea scădea dacă virusul continuă să se răspândească.
CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români
Producția și exporturile au înregistrat întârzieri pentru furnizorii de îndulcitori artificali ai companiei Coca-Cola. Aceștia sunt folosiți în băuturile dietetice și fără zahăr.
Dezvăluirea a fost făcută în raportul anual al Coca-Cola.
Am demarat planurile pentru situații neprevăzute și nu anticipăm vreun impact de scurtă-durată asupra acestor întârzieri. Totuși, ne-am putea confrunta pe termen lung cu rezerve ceva mai scăzute ale ingredientelor, în cazul în care operațiunile de producție și export din China se vor deteriora.
– raportul Coca-Cola
Îndulcitorul artificial principal (KO) folosit de Coca-Cola în produsele sale conține aspartam, acesulfam de potasiu, sucraloză, zaharină, ciclamat de sodiu și glicozide derivate din steviol.
În raportul anual, compania a mai indicat că sucraloza – înlocuitorul zahărului cunoscut drept „Splenda” și folosit în produse precum „Diet Coke with Splenda” – reprezintă o „materie primă crucială”, obținută de la furnizorii din Statele Unite ale Americii și din China.
Compania nu a specificat însă exact ce îndulcitori ar putea afectați de întârzierile de producție și de export.