Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a iniţiat procedura de licitaţie pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 24 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) din şase judeţe.
Lucrările de cadastru general sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile.
ANCPI a publicat în data de ieri, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul cu numărul CN1012622 – „Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor Etapa 1 – 24 UAT – uri Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România”.
Achiziţiile se desfăşoară pe loturi, fiecare unitate administrativ-teritorială reprezentând un lot.
Suprafaţa totală estimată a celor 24 de comune împărţite în 24 de loturi este de 195.870 de hectare. Valoarea totală estimată este de 25.658.970 de lei fără TVA, iar finanţarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.
Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale pentru fiecare lot pentru o perioadă de 24 de luni.
Anunţul a fost publicat şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2019/S 126-308626, astfel încât la procedură poate avea acces orice operator din ţară sau din străinătate care îndeplineşte cerinţele solicitate de ANCPI.
Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 19 august.
Proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului naţional de cadastru şi carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 UAT-uri situate în zone rurale ale României.
Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană şi 46.933.673 – cofinanţare de la bugetul de stat.
Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare:
- localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;
- localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe;
- localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.
Mai multe informaţii despre proiectul „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România” puteţi găsi aici http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.
Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor în 24 de unităţi administrativ-teritoriale:
Lot – Judeţ – Denumire UAT
Lot 1 – CONSTANŢA – MIHAI VITEAZU
Lot 2 – CONSTANŢA – ISTRIA
Lot 3 – CONSTANŢA – COGEALAC
Lot 4 – PRAHOVA – ARICEŞTII RAHTIVANI
Lot 5 – PRAHOVA – BABA ANA
Lot 6 – PRAHOVA – DUMBRAVA
Lot 7 – PRAHOVA – COLCEAG
Lot 8 – PRAHOVA – VALEA CĂLUGĂREASCĂ
Lot 9 – PRAHOVA – PĂULEŞTI
Lot 10 – PRAHOVA – ALBEŞTI PALEOLOGU
Lot 11 – PRAHOVA – TÂRGŞORU VECHI
Lot 12 – SATU MARE – APA
Lot 13 – SĂLAJ – MESESENII DE JOS
Lot 14 – SĂLAJ – CRASNA
Lot 15 – TIMIŞ – MARGINA
Lot 16 – TIMIŞ – TOPOLOVĂŢU MARE
Lot 17 – TIMIŞ – DENTA
Lot 18 – TIMIŞ – MORAVIŢA
Lot 19 – TIMIŞ – COSTEIU
Lot 20 – VASLUI – COSTEŞTI
Lot 21 – VASLUI – PUIEŞTI
Lot 22 – VASLUI – BEREZENI
Lot 23 – VASLUI – BANCA
Lot 24 – VASLUI – HOCENI