Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania este, în trimestrul al treilea, de 1,568 miliarde de lei, din care cel al băncii este de 1,385 miliarde de lei, ca rezultat al eficientizării şi consolidării businessului, informează instituţia financiară.
Banca Transilvania a acordat peste 165.000 de împrumuturi companiilor şi persoanelor fizice în primele nouă luni ale anului.
Activele Grupului BT au ajuns la 86,4 miliarde de lei la finalul celui de-al treilea trimestru, creditele au crescut până la 40,3 miliarde de lei, iar depozitele clienţilor au ajuns la 71,4 miliarde de lei, din care 49,6 miliarde de lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 21,8 miliarde de lei ale persoanelor juridice.
Rata expunerilor neperformante ale Băncii Transilvania, conform indicatorului EBA, este de 4,49% la 30 septembrie.
Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante conform standardelor EBA este de 96%.
Capitalul intern generat pe parcursul primelor trei trimestre ale acestui an oferă Băncii Transilvania confortul de a putea să răspundă aşteptărilor acționarilor în ceea ce priveşte randamentul capitalului investit, precum şi pregătirea structurii de capital şi resurse BT pentru cerințele MREL care vor intra în vigoare în etape din 2020.
Solvabilitatea băncii fără profitul anului 2019 este de 18,12%, iar cu profitul inclus aceasta este de 21,10%.
În primele nouă luni ale anului, banca înregistrează 16,5 miliarde de lei portofoliul creditelor IMM (conform definiției europene a IMM-urilor), peste 11 miliarde lei este creditelor ipotecare/imobiliare și peste 7,7 miliarde lei creditele acordate companiilor.
1,26 milioane de persoane folosesc BT24 Internet Banking, 21,2% în plus față de aceeași perioadă a anului trecut, iar 750.000 de persoane folosesc BT24 Mobile Banking, 48% în plus față de aceeași perioadă din 2018.
Volumul tranzacțiilor prin Internet Banking are un plus de 24,7%, iar prin Mobile Banking de 98,8% față de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Aplicaţia BT Pay are peste 400.000 de utilizatori, iar Apple Pay, peste 66.000 de utilizatori, cu 560.000 de carduri BT înrolate în ambele aplicații.
Numărul plăților cu telefonul +185%, iar cel de transfer de bani între utilizatorii acestei aplicații +54% în trimestrul al treilea față de trimestrul al doilea.
4,87 milioane de depuneri de numerar prin bancomatul multifuncțional BT Express Plus au fost realizate în primele nouă luni ale acestui an, însemnând aproape 550.000 de depuneri de numerar pe lună.
Întreb BT, programul de educație financiară online al băncii, are un plus de 31% la numărul de vizitatori în trimestrul al treilea (peste 530.000) față de trimestrul al doilea al acestui an.
Banca a mai lansat facilitatea de retragere a numerarului de la ATM-urile BT fără a introduce cardul în bancomat – premieră în România, a extins opțiunea de plăți contactless prin Garmin şi Fitbit pentru clienții care au Mastercard.
Banca a lansat Social Banking Solution, facilitate dezvoltată de FinTech-ul PayKey, pentru trimitere şi primire de bani, precum şi pentru a verifica banii din cont.
Planul Băncii Transilvania de a susține economia, antreprenorii şi populația şi la bine, şi la greu dă roade. Acest lucru se vede în magnetismul băncii pentru clienți, care ne-a adus un business în creştere susținută. În continuare ne concentrăm toate eforturile pe finanțarea României, pe experiența clienților, eficientizarea operațiunilor şi pe investițiile în tehnologie. Am avut un trimestru bun, cu creşteri pe creditare, tranzacții şi operațiuni.
Ömer Tetik – directorul general al Băncii Transilvania
La începutul lunii octombrie, Grupul Financiar Banca Transilvania a anunțat intrarea pe piața pensiilor administrate privat, prin achiziționarea a 100% din Certinvest Pensii de către BT Asset Management și BT Investments.