Bucătari şefi din întreaga lume au gustat, în premieră, produse alimentare tradiţionale bihorene la olimpiada gastronomică de la Stuttgart, care se încheie mâine, a anunţat unul dintre organizatorii degustării, Nicolae Pop.
CITEŞTE ŞI: Tehnologie finlandeză pentru fermierii români
Potrivit unui comunicat de presă remis de iniţiatorul conceptului „Good Chefs Oradea”, Nicolae Pop, la degustarea organizată luni au participat conducerea World Association of Chefs Societies, inclusiv preşedintele Thomas Gugler, şefii bucătarilor din mai toate ţările participante la Olimpiadă, dar şi echipele naţionale de seniori şi juniori ale României.
Degustarea a avut loc chiar la standul World Chefs Village. Produsele oferite spre degustare au fost oferite gratuit de producătorii bihoreni, cărora le mulţumim! De asemenea, mulţumim şi conducerii Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT) România, în special preşedintelui Ştefan Bercea, lui Paul Siserman şi Adrian Neag, pentru oportunitate şi pentru munca de pregătire a mesei. Degustătorii au fost încântaţi.
Nicolae Pop
Masa bihoreană a adunat cele mai reprezentative produse tradiţionale acreditate, de la pâine până la ceaiuri, dar şi mai multe produse ecologice, precum fructonatele create printr-o metodă inovativă premiată mondial ori zacusca eco de ciuperci, siropuri şi dulceaţă eco din cătină, trufe din Ţara Beiuşului, pastramă de vânat, cârnaţi, jumări şi salam de mangaliţă, păstrăv afumat cu brad, pate din ficat de păstrăv, caşcaval din lapte organic de capră, diverse sortimente de miere, fructe uscate.
Degustătorii au avut ocazia să savureze prima bere sălbatică românească, fermentată pe coacăze negre, pălincă de gutui, vin de Diosig, must concentrat, suc din fructe presate la rece.