RO-Wine | The International Wine Festival of Romania a venit cu cea de-a patra ediţie la București, la Fratelli Studios, cu o selecţie de vinuri şi produse gourmet care s-a adresat în primul rând specialiştilor din domeniu, dar şi pasionaților de licori selecte.
Manifestarea a revenit în capitală după ce a debutat, anul trecut, în faţa publicului clujean.
Această ediţie a fost cea mai mare de până acum, aducând laolaltă 90 de producători de vin din România, Moldova, Italia, Spania, Franta, Argentina, Noua Zeelandă şi Uruguay.
În premieră, o zonă extinsă a festivalului a fost dedicată pieţei gourmet, vizitatorii având ocazia „să guste de la zacuşti şi produse de vânat tradiţionale la prosciutto şi foie gras de cea mai bună calitate”, au spus organizatorii. În cadrul zonei gourmet au fost organizate, de asemenea, sesiuni de live cooking cu unii dintre cei mai apreciaţi bucătari din România.
Adresându-se în primul rând pieţei HoReCa, festivalul a permis în premieră accesul gratuit al angajaților şi angajatorilor din industrie, în baza înregistrării online prealabile.
Iubitorii de vinuri au avut parte „de o experienţă unică şi de foarte multe surprize, printre care şi o zonă VIP, unde se pot întâlni cu peste 100 de vinuri super premium prezentate de specialişti de top în domeniu, dar şi cu o selecție specială de Champagne”, conform organizatorilor.
Ambasadorii acestei ediţii a RO-Wine au fost trei suporteri deja cunoscuţi ai vinului românesc, Virgil Ianţu, Alina – Maria şi Nicolae ai României, care au invitat publicul să deguste cele peste 350 de vinuri premium şi superpremium atent selecţionate.
Specialiştii din industria ospitalităţii care vor vizita festivalul au avut la dispoziţie, pentru o mai uşoară explorare a universului vinului, prima ediţie tipărită a Ghidului RoWine, un instrument util atât pe parcursul festivalului, cât şi pentru utilizarea ulterioară în propriile restaurante şi hoteluri, după cum au comunicat organizatorii.